, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Lagarde: Η Ελλάδα πρέπει να εμβαθύνει τις προτάσεις της άμεσα

IMF managing director Christine Lagarde holds a news briefing at the International Monetary Fund headquarters in WashingtonΗ επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde δήλωσε σήμερα ότι έχει μάθει λίγα στις συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αυτή την εβδομάδα και τον προέτρεψε να παρουσιάσει άμεσα μία λεπτομερή πρόταση για ένα πρόγραμμα διάσωσης.
“Δεν μάθαμε τίποτα επιπρόσθετο που δεν γνωρίζαμε ήδη” δήλωσε η κ. Lagarde σε συνέντευξη Τύπου. “Αυτό που ελπίζουμε είναι όχι μόνο η επιτάχυνση αλλά και η εμβάθυνση του έργου” είπε. “Δεν είναι θέμα ενός αγώνα μέχρι το τέλος, αλλά θέμα του να γίνει όλη η δουλεία που πρέπει”.
“Η δουλειά του υπουργό Οικονομικών είναι να εμβαθύνει την ανάλυση, να παρουσιάσει νούμερα, να αξιολογήσει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, να κάνει ορισμένες υποθέσεις για το τί αποτέλεσμα θα φέρει σε όρους ανάπτυξης, σε όρους δημοσιονομικών εσόδων ή δαπανών και στη συνέχεια να προχωρήσει” δήλωσε η κ. Lagarde, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.