, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα πιο παχύσαρκα παιδιά του κόσμου (φωτο)

Την τρομερή αποκάλυψη ότι σχεδιάζει να πουλήσει το ένα του νεφρό έκανε ένας πατέρας στην Ινδία, ώστε να καλύψει μία θεραπεία για τα -σε νοσηρό πλέον επίπεδο- παχύσαρκα παιδιά του.
Και τα τρία μάλιστα, οι δύο του κόρες και ο ένας του γιος, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο παχύσαρκα παιδιά του κόσμου. Η 5χρονη Yogita ζυγίζει 34 κιλά, η τρίχρονη  Anisha 48, και ο μόλις 18 μηνών αδερφός τους 15 κιλά, ενώ όπως λέει ο πατέρας του, το φαγητό που καταναλώνουν μέσα σε μία βδομάδα είναι αρκετό για δύο οικογένειες.

Η άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειας Rameshbhai όμως, έχει οδηγήσει τον πατέρα να αναζητήσει χρήματα με έναν ανορθόδοξο τρόπο. «Αν τα παιδιά συνεχίσουν να αναπτύσσονται με αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς, θα αποκτήσουν μεγάλα προβλήματα υγείας. Φοβόμαστε ότι μπορεί να πεθάνουν», δηλώνει ο πατέρας που διατίθεται να πουλήσει το νεφρό του για να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.
Σε καθημερινή βάση, τα τρία αδέρφια καταναλώνουν 18 τσαπάτις (ινδικά ψωμιά), σχεδόν ενάμιση κιλό ρύζι, 2 μπολ ζωμού, έξι σακούλες πατατάκια, πέντε πακέτα μπισκότα, 12 μπανάνες και ένα λίτρο γάλα. Όπως αποκάλυψε μάλιστα η μητέρα ων τριών παχύσαρκων παιδιών, είναι αναγκασμένη να μαγειρεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Η πείνα τους δεν σταματάει ποτέ. Ζητούν συνεχώς φαγητό και κλαίνε και ουρλιάζουν αν δεν φάνε. Είμαι συνεχώς στην κουζίνα και μαγειρεύω για αυτά», δηλώνει η μητέρα.

Η οικογένεια πάντως έχει ένα ακόμα παιδί, την 6χρονη  Bhavika, η οποία όμως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τα κιλά της, ενώ η διαπίστωση ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν κάποια διατροφική διαταραχή ήρθε όταν και το τελευταίο τους παιδί, ο Harsh, άρχισε να παίρνει αρκετά κιλά έναν μόλις χρόνο μετά τη γέννησή του. «Ξεκινήσαμε να αναζητούμε ιατρική βοήθεια και πολλοί γιατροί μας συμβούλεψαν να απευθυνθούμε σε μεγαλύτερα νοσοκομεία, κάτι τέτοιο όμως δεν μπορούσα να το αντέξω οικονομικά», λέει ο πατέρας των παιδιών που κερδίζει γύρω στις 48 ευρώ τον μήνα, χρήματα που δεν αρκούν να καλύψουν ούτε τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών του.

«Δουλεύω σε χωράφια, σκάβω πηγάδια, και κάνω ακόμα και τις πιο ταπεινές δουλειές για να κερδίσω μερικά χρήματα. Ανησυχώ συνεχώς για το πως θα βρω λεφτά να ταΐσω την οικογένειά μου», συμπληρώνει ο πατέρας και τονίζει ότι δανείζεται από συγγενείς και φίλους καθώς «δε μπορεί να τα αφήνει νηστικά».
Μέχρι στιγμής πάντως, η οικογένεια έχει ξοδέψει γύρω σε 750 ευρώ σε θεραπείες που όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Παράλληλα, ο πόνος των γονιών στη θέα τριών παιδιών που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ακόμα και στην κίνηση, μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Οι ίδιοι δε μπορούν να τα σηκώσουν με τα χέρια τους για να τα αγκαλιάσουν, ενώ όταν η μητέρα βρίσκεται μόνη στο σπίτι χρησιμοποιεί καρότσια για να τα μετακινήσει ή τα βλέπει να κυλάνε στο πάτωμα.

«Σαν γονείς μας πονάει αφόρητα να τα βλέπουμε να μην μπορούν να κινηθούν. Δεν μπορούν να περπατήσουν, δε μπορούν να κάνουν τίποτα μόνα τους. Το να πουλήσω το νεφρό μου είναι λύση απελπισία», λέει ο φοβισμένος πατέρας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών γιατρών, τα τρία παιδιά πάσχουν από το σύνδρομο  Prader-Willi, το οποίο όμως δεν γνωρίζουν πως θεραπεύεται. Η σπάνια αυτή γενετική πάθηση προκαλεί διάφορα συμπτώματα που σχετίζονται με έντονη διάθεση για φαγητό, μειωμένο μυικό όγκο, περιορισμένη ανάπτυξη και μαθησιακές δυσκολίες.
«Η συσσώρευση λίπους σε αυτά τα παιδιά είναι ανώμαλη», δήλωσε ο παιδίατρος Akshay Mandavia. «Δε μπορούν να αναπνεύσουν σωστά, και ασθμαίνουν, η κατάστασή τους θα μπορούσε να οφείλεται σε ενδοκρινολογική νόσο ή στο σύνδρομο Prader-Willi. Αλλά μπορούμε να εγγυηθούμε μία κατάλληλη θεραπεία μετά από μία σωστή διάγνωση μόνο σε ένα κορυφαίο νοσοκομείο», κατέληξε.
iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.