, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανετράπη φορτηγό γεμάτο… μέλισσες

ipa-anetrapi-fortigo-gemato-melisses
Περίπου 14 εκατομμύρια μέλισσες κατέκλυσαν τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη Λίνγουντ με το Σιάτλ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ανετράπη το φορτηγό που τις μετέφερε.
Η αστυνομία αλλά και δεκάδες μελισσοκόμοι έσπευσαν στο σημείο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μαζέψουν τις μέλισσες, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται στα 92 χιλιάδες δολάρια.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός του φορτηγού, το οποίο μετέφερε 458 κυψέλες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με τις μέλισσες να ξεχύνονται στον αυτοκινητόδρομο.

Ο οδηγός του φορτηγού δεν τραυματίστηκε, ενώ η… επιθετική συμπεριφορά των εντόμων, τα οποία τσίμπησαν αρκετούς πυροσβέστες, αστυνομικούς και περαστικούς, ανάγκασαν τις αρχές να εξοντώσουν αρκετά από αυτά, ψεκάζοντάς τα με σπρέι.
Μπορεί λίγες ώρες αργότερα το φορτηγό να μετακινήθηκε από το σημείο, ωστόσο οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση προς όλους τους οδηγούς να μην αφήνουν τα παράθυρά τους ανοιχτά, όταν περνούν από τον τόπο του ατυχήματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.