, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πεντάχρονη συγκέντρωσε 25.000 δολ. για τον άρρωστο αδερφό της

pentaxroni-sugkentrose-25000-dol-gia-ton-arrosto-aderfo-tis
Ένα κοριτσάκι πέντε ετών από το Τορόντο του Καναδά συγκέντρωσε 25 χιλιάδες δολάρια (περίπου 23 χιλιάδες ευρώ) πουλώντας λεμονάδα και ζεστή σοκολάτα, με την ελπίδα να βρεθεί κάποια θεραπεία για την ασθένεια από την οποία πάσχει ο μεγαλύτερος αδερφός της.
Ο επτάχρονος Ναντάβ Ουζάν, αδερφός της Νάαμα, διαγνώστηκε με σύνδρομο Angelman, μια νευρο-αναπτυξιακή διαταραχή, όταν βρισκόταν σε ηλικία δύο ετών.
Η σπάνια αυτή πάθηση, που συμβαίνει μία φορά στις 15 χιλιάδες γεννήσεις, προκαλεί μεταξύ άλλων καθυστέρηση στην ανάπτυξη, διαταραχή στον λόγο αλλά και συχνές επιληπτικές κρίσεις.
Δείχνοντας πόσο αποφασισμένη είναι για να γίνει καλά ο αδερφός της, η μικρή Νάαμα έστησε με τη βοήθεια των δικών της ένα περίπτερο την περασμένη άνοιξη, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για το Ίδρυμα για τη θεραπεία του συνδρόμου Angelman.
Πατώντας πάνω σε μία καρέκλα για να μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες, η μικρή Νάαμα προσφέρει λεμονάδα το καλοκαίρι και ζεστή σοκολάτα τον χειμώνα, καθώς και γλυκά για τους πιο πεινασμένους.
Τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς επίσης συμμετέχουν στην προσπάθεια της πεντάχρονης, επανδρώνοντας τους τρεις αντίστοιχους πάγκους που έστησε η οικογένειά της.
Μέχρι στιγμής, χάρη στην πρωτοβουλία του μικρού κοριτσιού, έχει συγκεντρωθεί ποσό που φτάνει τα 25 χιλιάδες δολάρια, ενώ με την προσπάθειά της ευαισθητοποίησε αρκετούς διάσημους και μη, οι οποίοι έκαναν σημαντικές δωρεές στο ίδρυμα.
Ήδη με τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν επιχορηγήθηκε μία πρώτη έρευνα, με τις ελπίδες για θεραπεία της ασθένειας να αναπτερώνονται.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.