, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στην Αμφίπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

βΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ / φωτο Σάββας Αυγητίδης
Του Βαγγέλη Στολάκη/ Φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης 
H Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότητα «Λυδία» στην Ασπροβάλτα ήταν ο τελευταίος σταθμός του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Β. Ελλάδα.
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αμέσως μετά αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που ανήρτησε πρώτο το karfitsa.gr, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε νωρίτερα στην Αμφίπολη, όπου ξεναγήθηκε και  στο ταφικό μνημείο.
φωτο Σάββας Αυγητίδης
ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ
AΣΠΡΟΒΑΛΤΑ / φωτο Σάββας Αυγητίδης
Nωρίτερα 
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις τελευταίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ξενάγησε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, ενώ τον συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κώστας Μελίτος και ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας.
Ο κ. Βαρθολομαίος παρέμεινε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αμφίπολης για περίπου μία ώρα, ενώ, φεύγοντας ευλόγησε τους κατοίκους του χωριού της Μεσσολακιάς. Κατά την αποχώρησή του από τις Σέρρες εξέφρασε ικανοποίηση για τη φιλοξενία που δέχθηκε στη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής του στον νομό.
«Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου Πατριάρχης μας ήταν πηγή ευλογίας και χαράς για όλους μας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι το διαχρονικό σύμβολο της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας μας. Τα μηνύματα πίστεως και ελπίδας που μας έδωσε, να τα κρατήσουμε και να τα καλλιεργήσουμε» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας

(Πηγή φωτό από amfipolisnews.blogspot.gr)

 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.