, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Καρφιά» της Άννας Καραμανλή για το αθλητικό νομοσχέδιο

anna-karamanliΚριτική στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας άσκησε η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, με τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Όπως τόνισε η κ. Καραμανλή το νομοσχέδιο διέπεται από τη φιλοσοφία του «ενός ανδρός αρχή» και έκανε αναφορά στην υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπο του αρμόδιου Υφυπουργού, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να διακόπτει πρωταθλήματα, τα οποία βέβαια δεν διοργανώνει ο ίδιος, να απαγορεύει τη διεξαγωγή αγώνων και τη συμμετοχή ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Επίσης, καυτηρίασε τα προβλεπόμενα υπέρογκα πρόστιμα που θα μπορεί να επιβάλει απευθείας ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός χωρίς τη γνωμοδότηση άλλου οργάνου.
Η βουλευτής Β’ Αθηνών έκανε λόγο για πειθαρχικά μέτρα που υπηρετούν τη λογική «πονάει χέρι – κόψει χέρι» και επικεντρώνονται στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, αγνοώντας το γεγονός ότι σοβαρά επεισόδια παρατηρούνται τόσο σε άλλα αθλήματα όσο και σε μικρότερες κατηγορίες.
Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η κ. Καραμανλή έκανε λόγο για εξοντωτικά πρόστιμα, για τα οποία αναρωτήθηκε ποιος θα κρίνει αντικειμενικά την επιβολή του, καθώς και η προτεινόμενη διάταξη για την αντιμετώπιση ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων με την αναβολή τους, για την οποία υποστήριξε ότι είναι πρακτικά ανεφάρμοστη και πρέπει να επιλαμβάνεται αποκλειστικά η δικαιοσύνη.
Παράλληλα επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου στο ποδόσφαιρο και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον κανονισμό των διεθνών ομοσπονδιών, οδηγώντας στη ρήξη και στο αθλητικό Grexit.
Η κ. Καραμανλή υπογράμμισε ότι η πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σαθρή και δεν εθελοτυφλούμε. Για πρώτη φορά αυτό έγινε επίσημα αποδεκτό και από την UEFA.
Η βουλευτής Β’ Αθηνών κάλεσε τον κ. Κοντονή να αξιοποιήσει αυτή την παραδοχή αναζητώντας λύσεις από κοινού, έστω και την ύστατη ώρα. Διαφορετικά θα εξομοιωθούμε ποδοσφαιρικά με τη Ζιμπάμπουε και το Πακιστάν και ο κ. Κοντονής θα έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.