, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο αρχηγός κόμματος με τον κρυφό λογαριασμό στην… Ελβετία!(ΦΩΤΟ)

«Η καταχώριση αυτή θα μελετηθεί προκειμένου να αποφασιστεί η δικαστική συνέχεια που θα δοθεί», γνωστοποίησε η εισαγγελία, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες και τα ποσά τα οποία αναφέρονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα.
LEPEN
Κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία φέρεται να διατηρούσε ο ιδρυτής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν-Μαρί Λεπέν έως τον Μάιο του 2014, πληροφορία η οποία γίνεται γνωστή ενώ ο τελευταίος βρίσκεται σε δημόσια αντιπαράθεση με την κόρη του, Μαρίν, η οποία τον διαδέχθηκε στην ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος.
«Είναι μέρος μιας γενικής επίθεσης που έχει εξαπολυθεί εναντίον μας», δήλωσε ο Ζ.Μ. Λεπέν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, αντιδρώντας στις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart, επικαλούμενη δικαστική πηγή.
Η εισαγγελία της Ναντέρ ανέφερε ότι έλαβε τη Δευτέρα καταχώριση της υπηρεσίας οικονομικών πληροφοριών Tracfin σχετικά με αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο επίτιμος πρόεδρος του FN είχε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία.
«Η καταχώριση αυτή θα μελετηθεί προκειμένου να αποφασιστεί η δικαστική συνέχεια που θα δοθεί», γνωστοποίησε η εισαγγελία, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες και τα ποσά τα οποία αναφέρονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με τη Mediapart, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν «διέθετε έναν κρυφό λογαριασμό στην HSBC, στη συνέχεια στην τράπεζα CBH, μέσω ενός καταπιστεύματος υπ’ ευθύνη του οικονόμου του, Ζεράλ Ζεράν». Ο τελευταίος είναι επίσης ο προσωπικός βοηθός του πατρός Λεπέν.
«Ποσό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ είχαν κατατεθεί ήδη στον λογαριασμό αυτού του καταπιστεύματος, από τα οποία τα 1,7 εκατομμύρια σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα, που διευκρινίζει ότι, μετά τον Μάιο του 2014, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μεταφέρθηκαν στις Μπαχάμες.
«Δεν οφείλω να δώσω εξηγήσεις για κάτι που λέει οποιοσδήποτε, ιδίως τα παραπολιτικά όργανα που έχουν επιφορτιστεί να διασπείρουν τη διαταραχή στην πολιτική τάξη», είπε ο Ζ.Μ. Λεπέν.
Η Μαρίν Λεπέν «αναμένει όπως όλοι μας τις διευκρινίσεις και τις εξηγήσεις του Ζαν-Μαρί Λεπέν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του FN Φλοριάν Φιλιπό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.