, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΟΝΝΕΔ εναντίον Πανούση

Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, εξαπολύει ηΟΝΝΕΔ, αποδίδοντάς του την ευθύνη για τα σημερινά επεισόδια κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών.
Όπως τονίζει η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, «οι φοιτητικές εκλογές ενώ ξεκίνησαν με ομαλότητα εξελίχθηκαν σε μία καλά οργανωμένη και απρόκλητη επίθεση αντιεξουσιαστών και κουκουλοφόρων εναντίον μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και απλών φοιτητών σε ιδρύματα όλης της Ελλάδας».
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως σε 11 πόλεις και σε περισσότερους από 40 φοιτητικούς συλλόγους σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια που αμαύρωσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητικών εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, σε αρκετές πόλεις  όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λάρισα, Φλώρινα οι φοιτητές έγιναν στόχος, βίαιων επιθέσεων από ομάδες ροπαρολοφόρων, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα.
«Παρά το γεγονός ότι αποστείλαμε εκ ων προτέρων επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Δημοσίας Τάξης που επισυνάπτεται και με την οποία ζητούσαμε από την Υπουργό, να μεριμνήσει για την ασφαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, κάτι τέτοιο αγνοήθηκε επιδεικτικά. Συνέπεια της εγκληματικής αμέλειας των αρμόδιων αρχών, ήταν οι βιαιοπραγίες εναντίον φοιτητών από την οργανωμένη προσπάθεια, να υποβαθμιστεί η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών. Παράλληλα και μετά από όσα θλιβερά συνέβησαν σήμερα στο Πολυτεχνείο και στο Χημείο στην Αθήνα, αποστείλαμε εκ νέου επιστολή κάνοντας έκκληση στον Υπουργό να παρέμβει άμεσα καθώς κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές», τονίζει η ΟΝΝΕΔ.
Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικά περιστατικά βίας:
– Εγκλωβισμένοι φοιτητές στο ΤΕΙ της Λάρισας, που καλούσαν επίμονα τις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν και εκείνοι τους αγνοούσαν.
– Φοιτητές που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους στο Χημείο και ΕΜΠ.
– Επίθεση εναντίον φοιτητών στο Γεωπονικό, Οικονομικό και Πολυτεχνική Σχολή  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
– Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών εναντίον φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) και οριστική  διακοπή της εκλογικής διαδικασίας.
– Στο ΤΕΙ Καβάλας προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές από εμπρηστικές επιθέσεις τόσο εναντίον των φοιτητών όσο και εναντίον χώρων του ιδρύματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.