, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έκοψαν… κορδέλα στο πρώτο γραφείο του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας!

Ellinoserviko Epimelitirio
Εγκαινιάστηκε το πρώτο γραφείο του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη πόλη Λέσκοβατς, της Σερβίας, την περασμένη Παρασκευή 8 Μαΐου.
Η διοικητική οργάνωση του Επιμελητήριου συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια του δεύτερου γραφείου στο Βελιγράδι, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 12 Ιουνίου, στο κτίριο του Επιμελητηρίου του Βελιγραδίου.
Να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον  έχουν ξεπεράσεις τις 200, τις πρώτες 50 μέρες λειτουργίας του Επιμελητηρίου.
Ο πρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος, τόνισε πως «βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε το πλαίσιο συνεργασίας για να επιτευχθούν επιχειρηματικές συμφωνίες με εταιρείες των δύο χωρών. Σε αυτό το σημείο, θέλω να σας πω, πως οι συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών είναι στα 360 εκ. ευρώ σήμερα και ο στόχος μας είναι να φθάσουμε στο 1 δις. ευρώ, ετησίως. Βασικό μέλημα του επιμελητηρίου είναι να δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό περιβάλλον που θα φέρει νέες εταιρείες και νέες θέσεις εργασίας. Το γραφεία του επιμελητηρίου θα λειτουργούν ως κέντρα πληροφόρησης και προώθησης των Ελληνο – Σερβικών οικονομικών σχέσεων. Αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση είναι πως όταν ενημερώσαμε Σέρβους επιχειρηματίες για το οικονομικό πλαίσιο συνεργασίας, εκείνοι μας είπαν, πως από τα φορτία που μεταφέρονται στην Σερβία μέσω θαλάσσης, μόνο το 3% εξυπηρετείται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τέλος, ένας από τους στόχους μας, έως το τέλος του τρέχοντος έτους είναι να δημιουργήσουμε την κάρτα μέλους, ο κάτοχος της οποίας θα έχει έκπτωση στις τιμές πολλών υπηρεσιών όπως είναι τα ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα κ.α. »
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου επισκέφθηκε βιομηχανικές μονάδες, παραγωγής τροφίμων και οικοδομικών υλικών και ένα πανεπιστήμιο.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.