, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στην Τούμπα η "Γιορτή της Γειτονιάς" – Είσοδος δωρεάν στις εκδηλώσεις

toumpa (2)Ο Δήμος Θεσσαλονίκης & η 4η Δημοτική Κοινότητα ανοίγουν το συγκρότημα των Παλαιών Στάβλων Παπαφείου για τη “Γιορτή της Γειτονιάς”, εγκαινιάζοντας το Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 12:30 μ.μ. με τα εγκαίνια του Φιλοξενείου και ακολουθούν:
12:30 – 20:30 Έκθεση των προτάσεων των φοιτητών του εργαστηρίου αστικού σχεδιασμού «Μια αυλή για τη γειτονιά»
18:30 – 20:30 Human Library | Ανταλλάσσοντας ιστορίες από τον τόπο μας, από την ομάδα STIL1 4CTIVE
20:30 Θερινός Κινηματογράφος στην αυλή (είσοδος δωρεάν)
«Life Unexpected» – Μια ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε από νεαρούς μετανάστες και την Άρσις
«Το Λιμάνι της Χάβρης» γαλλική ταινία, (2011) – Ένα αισιόδοξο και πολύχρωμο κοινωνικό δράμα του Ακι Καουρισμάκι (Βραβείο Κριτικών στις Κάνες)
Το Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποτελεί δομή που δημιουργήθηκε το 2015 από τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης ως τελικού δικαιούχου και συντονιστή του προγράμματος και εταίρους φορείς τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Άρσις» και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Η δομή η οποία στεγάζεται στην οδό Άνδρου 1, στην περιοχή της Τούμπας, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας και αποτελείται από 7 αυτόνομα δωμάτια, δυναμικότητας 28 κλινών συνολικά.
toumpa (1)
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.