, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκστρατεία για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη

ignatios
Στην 3η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, που διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).
Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ. Πιο συγκεκριμένα, η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων. Επίσης, η κατανόηση των συνεπειών που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στους εφήβους, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.
Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται με παράλληλες δράσεις όπως καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο καθώς και εκτεταμένη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ΚΑΠΗ, σε εξεταστικά κέντρα υποψηφίων οδηγών, πανεπιστήμια και πολιτιστικά κέντρα.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη έχουν αναρτηθεί δύο link με τίτλο «ΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ» και «Α 18+ Αλκοόλ μετά τα 18» (αλκοόλ και ανήλικοι).
Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία ενημέρωσης διεξάγεται με την αποκλειστική υποστήριξη της Diageo.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.