, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Από τη Νέα Υόρκη μαζεύει χρήματα για τα παιδιά του Δενδροποτάμου!

aslidis
της Γιώτας Ρουμελιώτη
Στον Δενδροπόταμο δεν υπάρχουν μόνο οι… βεντέτες, τα αλληλομαχαιρώματα και οι βίαιες κινήσεις εκδίκησης. Υπάρχει και ένα άλλο πρόσωπο, πιο ανθρώπινο και πιο ζεστό. Ένα πρόσωπο που ενσαρκώνεται μέσα από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Φάρος του Κόσμου», η οποία στηρίζει και βοηθάει τα παιδιά των ΡΟΜ. Μέσα από τον Φάρο, ο 17χρονος Ελληνοαμερικανός Άρης Ασλίδης από τη Νέα Υόρκη, γνώρισε αυτά τα παιδιά και αποφάσισε να τα βοηθήσει να αποκτήσουν τους δικούς τους υπολογιστές.
Ο Άρης είναι μια «ανάσα» από την ολοκλήρωση του στόχου του, καθώς κατάφερε μέσα σε ενάμιση μήνα να συγκεντρώσει περίπου 4.573 δολάρια, τα οποία θα διατεθούν για την αγορά υπολογιστών για τα παιδιά του«Φάρου του Κόσμου».
Ήδη από αρχές Απριλίου, μέσα από τον ιστότοπο κοινωνικής και ευρείας χρηματοδότησης www.indiegogo.com, έχει οργανώσει μια παγκόσμια εκστρατεία, με στόχο ως τις 28 Μαΐου, να συγκεντρωθούν 5.000 δολάρια. Με την αγορά των υπολογιστών, τα παιδιά των ΡΟΜ θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.
Ο Άρης Ασλίδης που κατοικεί μόνιμα στο Nιού Τζέρσεϊ της Νέας Υόρκης, μιλάει στο Karfitsa.gr τόσο για την πρωτοβουλία του, όσο και για την στενή σχέση που διατηρεί με τον «Φάρο του Κόσμου».
«Πριν από περίπου 4 χρόνια συνάντησα το Ίδρυμα «Φάρος Του Κόσμου» στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα μου, την Θεσσαλονίκη. Με συνεπήρε όχι μόνο η προσπάθεια του πατρός Αθηναγόρα και η προσήλωση του να βοηθήσει τα παιδιά, αλλά και τα ίδια τα παιδιά του Φάρου», λέει ο Άρης.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι όταν πρωτοξεκίνησε να ασχολείται με τον «Φάρο του Κόσμου», βοηθούσε έμπρακτα καθώς έκανε χειρωνακτικές εργασίες, ενώ αργότερα δίδασκε αγγλικά.
«Στην αρχή, μετέφερα κιβώτια με τροφή, βοηθούσα στο μαγείρεμα και στο σερβίρισμα και καθάριζα μετά το φαγητό. Σιγά-σιγά, καθώς άρχισα να νιώθω πιο άνετα, άρχισα να κάνω λίγα αγγλικά στα παιδιά και να τους μαθαίνω την αμερικάνικη κουλτούρα. Όμως, όσο πιο πολύ ασχολιόμουν, τόσο καταλάβαινα ότι η όποια προσφορά μου περιορίζονταν στις δυο εβδομάδες τον χρόνο που ήμουν εκεί», αναφέρει
Οι υπολογιστές… παράθυρο στην γνώση!
Ο ίδιος και σε συνεργασία με τον πατέρα Αθηναγόρα, που είναι η “ψυχή” του Φάρου, αποφάσισαν ότι οι υπολογιστές θα βοηθούσαν τα παιδιά που ζουν στο κέντρο υποδοχής, στο να εκπαιδευτούν ακόμα καλύτερα και στο να αποκτήσουν ακόμα μια επαφή με τον κόσμο. « Ήθελα να κάνω μια προσπάθεια που να έχει μια πιο διαρκή συνεισφορά και σκέφτηκα να προσπαθήσω να οργανώσω μια καμπάνια στο “indiegogo”. Μιλώντας με τον πατέρα Αθηναγόρα και τα παιδιά, κατέληξα ότι η αγορά υπολογιστών θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Δεν είναι απλά ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά και θα βοηθήσουν τα παιδιά να συνδεθούν και με τον υπόλοιπο κόσμο», καταλήγει ο Άρης.
Βοήθησε κι εσύ, μπορείς!
Ο καθένας μπορεί  να επισκεφτεί τον ιστότοπο indiegogo.com και με ένα ελάχιστο ποσό μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια του 17χρονου Άρη. Υπάρχουν ειδικά πεδία με συγκεκριμένα ποσά τα οποία επιλέγουν οι ενδιαφερόμενοι και με ένα κλικ μπορούν να στείλουν από πέντε έως 250 δολάρια!
Δείτε τη σελίδα με την παγκόσμια εκστρατεία του Άρη εδώ: indiegogo.com, όπου και μπορείτε να διαβάσετε την ενδιαφέρουσα ιστορία του αλλά και να στηρίξετε την προσπάθειά του. Eπίσης, δείτε τον ίδιο τον Άρη να εξηγεί την προσπάθειά του μέσα από το βίντεο:

Να σημειωθεί ότι, τα συγχαρητήρια του προς τον Άρη Ασλίδη, εξέφρασε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη μέσα από επίσημη ανακοίνωση την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Karfitsa.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.