, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ραντεβού με γιατρούς μέσω… διαδικτύου

apati-internet1
Στην τελική φάση υλοποίησής της βρίσκεται η ενιαία πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού που θα δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να κλείνουν ρανβετού με γιατρούς του ΠΕΔΥ, του ΕΣΥ ή του ΕΟΠΥΥ μέσω διαδικτύου. Η εφαμοργή θα καλύπτει το σύνολο της χώρας και θα λειτουργεί επικουρικά στο σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού.
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη, η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα θα συνδέεται με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), υπεύθυνη και για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα εθνικό δίκτυο προγραμματισμού ραντεβού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα είναι on line με τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ (τακτική και ολοήμερη λειτουργία), καθώς και με ιδιώτες ιατρούς (συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ).
Για την υλοποίηση του έργου η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. αναπτύσσει μια κεντρική βάση δεδομένων σε εθνικό επίπεδο στην οποία θα καταχωρείται η διαθεσιμότητα των γιατρών ανά ειδικότητα για ραντεβού, θα κλείνονται τα ραντεβού, θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης και διαχείρισης των ραντεβού οι εργαζόμενοι στις γραμματείες των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας (ΠΥΥ) του ΕΣΥ και οι γιατροί θα ενημερώνονται για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.
Πηγή: health.in.gr

#Tags: ΕΣΠΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.