, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

Γράφει ο Ντίνος Κωστόπουλοςkostopoulos_s1
ΝΕΟ “ΧΑΡΑΤΣΙ” ΤΗΣ ΔΕΗ; Εγκεφαλικό έπαθαν οι καταναλωτές με τον δεύτερο “εκκαθαριστικό” λογαριασμό της ΔΕΗ που με το “ρυθμιζόμενες χρεώσεις” ξαναζωντάνεψε το περιβόητο “χαράτσι” αφού αυτές οι… “ρυθμιζόμενες χρεώσεις” διπλασιάζουν και με το παραπάνω τον τελικό λογαριασμό! Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η ΔΕΗ ξανατινάζει στον αέρα τα νοικοκυριά. Διάφορες οργανώσεις καταναλωτών, μετά από χιλιάδες διαμαρτυρίες που λαμβάνουν καθημερινά, καλούν τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Λαφαζάνη να αφαιρέσει το νέο αυτό χαράτσι της ΔΕΗ γιατί αλλιώς – όπως χαρακτηριστικά λένε- αυτοί οι λογαριασμοί θα ρίξουν την Κυβέρνηση! Χιλιάδες οικογένειες ανέργων και εργαζομένων, δουλεύουν με 400 ευρώ για να πληρώνουν τη ΔΕΗ. Λέτε κάποιοι ανεγκέφαλοι, εκεί στη ΔΕΗ να πρότειναν στην Κυβέρνηση αυτό το κόλπο με τις… ρυθμιζόμενες χρεώσεις ως νέα μέθοδο για να μαζέψουν τα χρήματα του κοσμάκη; Αν αυτό συμβαίνει – ή ότι τέλος πάντων συμβαίνει – ένα είναι βέβαιο, ότι ο κόσμος δεν θα ανεχθεί άλλο την κοροϊδία και θα ξεσηκωθεί…
ΧΑΝΟΝΤΑΙ 59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ… Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, εξ αιτίας της συνεχιζόμενης αβέβαιης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Κάθε μέρα που περνάει χάνονται 22,3 εκ. ευρώ (!) από το ΑΕΠ της χώρας! Κάθε 24 ώρες βάζουν “λουκέτο” 59 επιχειρήσεις (!) και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας την ημέρα! Η αγορά βρίσκεται σε ακινησία και έχει “στεγνώσει” από μετρητά και το… πυροτέχνημα για αυξημένο ΦΠΑ σε όσους δεν χρησιμοποιούν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ευτυχώς “έσβησε” με …τράβηγμα του αφτιού από τις Βρυξέλλες! Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις μεγάλες απώλειες του πρώτου 5μήνου της χρονιάς, χρειάζονται τουλάχιστον 25 δις για να επανεκκινήσει η αγορά, λένε οι εμπορικοί σύλλογοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
ΜΟΣΧΟ – ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ… Τις πρώτες πρωϊνές ώρες, αλλά και το βραδάκι, οι χιλιάδες περιπατητές στους δρόμους, αλλά και οι διερχόμενοι με το αυτοκίνητό τους, αντιλαμβάνονται όπου υπάρχει το αστικό πράσινο και τα δένδρα, μια έντονη και ευχάριστη εκπνοή – μυρωδιά των φυτών που αυτήν την εποχή είναι στο φόρτε τους! Στην Ανθέων, στη Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου από τον Λευκό Πύργο μέχρι και το Ποσειδώνιο, αλλά και στην Τούμπα, στην Κηφισιά, στο Πανόραμα και στην Καλαμαριά. Το μόνο λυπηρό θέαμα είναι, εκεί όπου “δεσπόζουν” οι βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων, κάποιοι “εξυπνάκηδες” και ανεύθυνοι φρόντισαν να “κουτσουρέψουν” τα δένδρα ή να τα εξαφανίσουν! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η αρμόδια υπηρεσία πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης, μπορεί και πρέπει να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες και χωρίς τη διαδικασία της επ’ αυτοφώρου τέλεσης του αδικήματος. Γιατί, πολύ απλά η… εικόνα μπροστά σε κάθε βιτρίνα καταστήματος “φωνάζει” από μόνη της!
ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Όπως μου καταγγέλλουν πολλοί Θεσσαλονικείς, γέμισε η Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες Σύριους λαθρομετανάστες που στοιβάζονται καθημερινά στα πάρκα πέριξ του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στη Θεσσαλονίκη και καθοδηγούνται από κάποιους στον σταθμό του ΟΣΕ επί της Μοναστηρίου, διανυκτερεύουν εκεί μια – δυο βραδιές υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής και μετά “εξαφανίζονται” – μάλλον επιβιβάζονται σε τρένα ή φορτηγά που κατευθύνονται στα σύνορα! Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και “ανανεώνεται” σχεδόν καθημερινά και όπως με πληροφορούν οι περίοικοι και οι υπάλληλοι της δημοτικής καθαριότητας, εκεί στα πάρκα δημιουργούν πολύ άθλιες συνθήκες υγιεινής που εγκυμονούν κινδύνους, όχι μόνον για τους κατοίκους, αλλά κυρίως για τα παιδιά και για τους διερχόμενους. Εκεί αφοδεύουν, εκεί πλένονται, εκεί εγκαταλείπουν κάθε βράδυ σωρούς από βρομιές και σκουπίδια…
*Ο κ. Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.