, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Σουηδία νικήτρια της Eurovision – Εντυπωσίασαν οι "Ήρωες"… (ΒΙΝΤΕΟ)

eurovision2Η Σουηδία και ο Μανς Ζελμερλέ με το τραγούδι “Heroes”, αναδείχθηκαν νικητές του 60ού διαγωνισμού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. Η Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με την Μαρία Έλενα Κυριάκου, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει παραπάνω από την 19η θέση.
Η Κύπρος με τον Γιάννη Καραγιάννη και το One thing I should have done έμεινε στην 22η θέση.
Ο Μανς Ζέλμερλοου και η ομάδα του παρουσίασαν ένα εξαιρετικό βίντεο με εφέ που εντυπωσίασε το κοινό της Eurovision. Μετά τη νίκη του, ο νεαρός τραγουδιστής δήλωσε: «Δεν έχει σημασία ποιον αγαπάμε ή σε τι πιστεύουμε, είμαστε όλοι ήρωες».

Η πρώτη δεκάδα
1. Σουηδία
2. Ρωσία
3. Ιταλία
4. Βέλγιο
5. Αυστραλία (τιμητική συμμετοχή για τα 60 χρόνια του διαγωνισμού)
6. Λετονία
7. Εσθονία
8. Νορβηγία
9. Ισραήλ
10. Σερβία
eurovision3Στον τελικό έλαβαν μέρος συνολικά 27 χώρες. Οι 20 αναδείχθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, ενώ οι υπόλοιπες επτά (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία, η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία που φέτος συμμετέχει τιμητικά) πέρασαν απευθείας στον τελικό.
To hashtag του διαγωνισμού στην Ελλάδα ήταν #eurovisiongr, ενώ το γενικό hashtag είναι #eurovision. Το δεύτερο έγινε γρήγορα trending topic στο Twitter. Ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision ανακοίνωσε ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν 6 εκατομμύρια tweet σε σχέση με τον τελικό, ένα εκατομμύριο περισσότερα σε σχέση με το 2014.
Η Ελλάδα, για πρώτη φορά φέτος δεν έδωσε το 12αρι στην Κύπρο, αλλά στην Ιταλία δίνοντας 10 πόντους στον ερμηνευτή από τη Μεγαλόνησο. Όσον αφορά στην Κύπρο μας έδωσε 8 πόντους και το 12αρι το έδωσε στην Ιταλία.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.