, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η νέα Βarbie θα…μιλάει με τα παιδιά!(ΒΙΝΤΕΟ)

i-nea-barbie-tha-milaei-me-ta-paidia
Η δημοφιλής κούκλα της Mattel Barbie εκτός από νέα γκαρνταρόμπα θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συνδέεται στο Διαδίκτυο και να «συζητά» με τα παιδιά αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
Η Mattel σε συνεργασία με τη νεοσυσταθείσα αμερικανική εταιρεία ToyTalk σχεδιάζει να αναπτύξει μία έκδοση της κούκλας, την Hello Barbie, η οποία θα ενσωματώνει τεχνολογία μέσω της οποίας τα παιδιά θα μπορούν να έχουν «συνομιλίες» μαζί της. Το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα αναγνώρισης ομιλίας, την οποία έχει ήδη αναπτύξει η ToyTalk.
Ένα πρωτότυπο της κούκλας παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της έκθεσης παιχνιδιών Toy Fair που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου τα «έξυπνα παιχνίδια» βρίσκονταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
«Το νούμερο ένα αίτημα που λαμβάνουμε από κορίτσια από όλο τον κόσμο είναι να μπορούν να συνομιλούν με την Barbie. Τώρα, για πρώτη φορά, η Barbie θα μπορεί να έχει αμφίδρομη επικοινωνία», δήλωσε εκπρόσωπος της Mattel.
Η Hello Barbie θα είναι σε θέση να παίζει διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά και να τους διηγείται ιστορίες και ανέκδοτα. Στην τελειοποιημένη της μορφή, η κούκλα θα έχει επίσης τη δυνατότητα, από τις συνομιλίες της με το παιδί, να καταγράφει πληροφορίες που αφορούν τα ενδιαφέροντά του. Για παράδειγμα, αν το παιδί αναφέρει ότι του αρέσει ο χορός, το σύστημα της κούκλας θα καταγράψει αυτή την πληροφορία και θα την αναφέρει στο μέλλον.
Εφόσον είναι πλήρως φορτισμένη, η Hello Barbie θα είναι «ενεργή» για περίπου μία ώρα, ενώ για την «έξυπνη λειτουργία» της θα απαιτείται σύνδεση Wi-Fi.
Ένα μικρόφωνο και ένα ηχείο θα είναι ενσωματωμένα στο κολιέ της κούκλας, ενώ οι μπαταρίες θα βρίσκονται στα πόδια της Barbie.
Η κούκλα αναμένεται να κοστίζει περίπου 68 ευρώ (75 δολάρια), ωστόσο η Mattel δεν έχει δώσει ακόμα πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία διάθεσής της στην αγορά.
Δείτε το βίντεο:

Πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.