, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το πιο χορταστικό μενού για μια ημέρα αποτοξίνωσης!

diatrofiΕτοιμαστείτε για τις εμφανίσεις σας στην παραλία με μερικές μέρες, που θα “καθαρίσετε” το σώμα σας από τις τοξίνες. Ακολουθήστε μία ή δύο φορές το μήνα το μενού αποτοξίνωσης που ακολουθεί.
Πρωινό
Βρόμη με φρούτα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μήλο, κανέλα, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς ή σπόρους.
ή
Τοστ σολομού. Βάλτε 2 φέτες καπνιστού σολομού, φρέσκο σπανάκι και μισό αβοκάντο σε 2 μικρές φέτες ψωμί σίκαλης.
Μεσημεριανό
Σαλάτα με καπνιστό σολομό ή σκουμπρί. Χρησιμοποιήστε 2 σπαράγγια, 1/2 αβοκάντο, 2 παντζάρια, κρεμμύδι, μάραθο και σέλινο ή καρδιές αγκινάρας. Βάλτε το φιλέτο σκουμπριού από πάνω και σερβίρετε με 2 κουταλάκια του γλυκού χούμους.
Φαλάφελ. Σερβίρετε 4 ψητά φαλάφελ με σαλάτα από τριμμένο καρότο, παντζάρια και κολοκυθάκια, συνοδευόμενα από μια μικρή ψητή πατάτα.
ή
Χορταστική σούπα με λαχανικά ή φακές.
Βραδινό
Δέμα ψαριού με λαχανικά. Ψήστε ένα μέτριο φιλέτο λευκού ψαριού σε ένα δέμα από αλουμινόχαρτο, με ψιλοκομμένα καρότα, φασολάκια, μπρόκολο, κρεμμύδι και οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της επιλογής σας, καθώς και μυρωδικά.
ή
Φιλέτο Σολομού. Ψήστε ένα φιλέτο σολομού ή μια κοτολέτα σε αλουμινόχαρτο μαζί με σκόρδο και χυμό λεμονιού και σερβίρετε σπαράγγια, μπρόκολο και φασολάκια στον ατμό. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό.
Σνακ

  •  Καρότα και πιπεριές.
  • Μια χούφτα ανάμεικτους και ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους.
  • Φρέσκος χυμός από μήλο, σέλινο και αγγούρι, με μαϊντανό και τζίντζερ.
  • Προσπαθήστε να καταναλώνετε 2 μερίδες φρέσκα φρούτα για σνακ την ημέρα. Οι καλύτερες επιλογές είναι φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τα μούρα (ακόμα και κατεψυγμένα), το μήλο, το αχλάδι, το ροδάκινο και το δαμάσκηνο.

πηγή: queen.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.