, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ

xrimata
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού. Σύμφωνα με το νόμο 4321/2015 και με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης όλων των οφειλών, που θα έχουν βεβαιωθεί ταµειακά έως και σήμερα.
Σύμφωνα με τον νόµο που αφορά τις αναστολές των κατασχέσεων εφαρμόζεται µόνο, εφόσον, ρυθµίζεται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Να σημειωθεί πως ο οφειλέτης  υπάγεται στην ρύθμιση µετά την καταβολή της 1ης δόσης, και εντός τριών εργάσιμων ηµερών από την ηµεροµηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθµιση.
Παράλληλα ο αριθµός των δόσεων της ρύθµισης και το αντίστοιχο ποσό της απαλλαγής επί των τόκων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσµης καταβολής δεν εξαρτώνται από το ύψος της οφειλής. Έτσι δίνεται στον οφειλέτη η δυνατότητα να επιλέξει το πρόγραµµα ρύθµισης που επιθυµεί, ανεξάρτητα από το ποσό στο οποίο ανέρχεται η συνολική οφειλή του, µε µόνο περιορισµό το ελάχιστο όριο της δόσης, η οποία δεν µπορεί να είναι µικρότερη από 20 €.
Πηγή: paraskhnio.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.