, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ισχυρά μποφόρ, χαλάζι και καταιγίδες…

φωτο Σάββας Αυγητίδης /  Α. Θεσσαλονίκη / Χορτιάτης / Νοέμβριος 2014
Φωτο Σάββας Αυγητίδης (Χορτιάτης Θεσσαλονίκης)
Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με τοπικά ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, άρχισαν ήδη και θα ενταθούν αύριο Πέμπτη 28 Μαΐου 2015. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 24 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.
Οι άνεμοι στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Άστατο καιρό με βροχές κατά περιόδους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδική βροχή ή καταιγίδα, σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ / meteo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.