, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατακόρυφη πτώση των βάσεων σε "πρώτες" σχολές

panellinies
Κατακόρυφη αναμένεται να είναι η πτώση των βάσεων σε Νομική, Πολυτεχνείο και Ιατρική ενώ αρκετοί να εκτιμούν ότι οι βάσεις θα κυμανθούν στα επίπεδα του 2013, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»,  αναφέρει πως οι επιδόσεις της μάζας των υποψηφίων αναμένονται σε μέτρια επίπεδα, με τους αριστούχους να μειώνονται σε σχέση με πέρυσι, που τα θέματα ήταν συγκριτικά πιο εύκολα. Παράλληλα, ένας άλλος παράγοντας που όπως όλα δείχνουν θα συμβάλλει στην πτώση των βάσεων είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει σε συγκεκριμένες σχολές τον αριθμό των εισακτέων.
Η υψηλή ζήτηση που σημειώθηκε πέρσι στα τμήματα που είχαν αντιστοίχιση με τμήμα κεντρικού Ιδρύματος λόγω των αθρόων μετεγγραφών δεν θα επαναληφθεί φέτος που το υπουργείο Παιδείας υπό τη δαμόκλειο σπάθη της περιοριστικής –για μετεγγραφές- απόφασης του ΣτΕ έθεσε πλαφόν μετεγγραφών έως 10% επί του αριθμού εισακτέων.
Οι χαμηλές επιδόσεις που αναμένονται σπρώχνουν τις βάσεις προς τα κάτω, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ακόμα και επιστροφή στα επίπεδα του 2013, όπου η Ιατρική Αθήνας ήταν χαμηλότερα από 19.000 μόρια (σ.σ. πέρσι χτύπησε κόκκινο φτάνοντας τα 19.233 μόρια.
Πηγή: paraskhnio.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.