, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λήστεψαν και χτύπησαν με πέτρες καταστηματάρχη!

astinomia2
Στην άμεση εξιχνίαση ληστείας και περίπτωσης κλοπής προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, όταν συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας πέντε νεαρούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς ηλικίας 19, 23, 25, 31 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Επιπρόσθετα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου συνεργού τους τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, για κλοπή οχήματος το οποίο τους διέθεσε κατόπιν οικονομικής συμφωνίας προκειμένου να διαπράξουν τις παράνομες πράξεις τους.
Συγκεκριμένα, προχθές (25-05-2015) τα ξημερώματα, οι πέντε συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε χωριό των Σερρών και αφού διέρρηξαν κατάστημα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και προϊόντα αξίας 1.300 ευρώ ενώ προκειμένου να διαφύγουν τραυμάτισαν τον 49χρονο ιδιοκτήτη ρίχνοντάς του πέτρες.
Νωρίτερα την ίδια μέρα διέρρηξαν κατάστημα σε άλλο χωριό των Σερρών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 114,50 ευρώ και διάφορα προϊόντα αξίας 262,65 σύμφωνα με την 48χρονη ιδιοκτήτρια.
Εκδόθηκαν άμεσα ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι παραπάνω χθες (26-05-2015) το πρωί σε περιοχή των Σερρών και συνελήφθησαν.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες είχε αφαιρέσει την 23-05-2015 από περιοχή της Θεσσαλονίκης ο 20χρονος συνεργός τους.
Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.