, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ανακάλεσα άδειες σε έγκυες γιατρούς και νοσηλεύτριες»

kouroumplis
«Τραγική» χαρακτήρισε το σύστημα υγείας από πλευράς γιατρών και νοσηλευτών, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο ίδιος αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας, παραδέχθηκε ότι: «Το Σύστημα είναι σε κατάσταση τραγική από πλευράς γιατρών και νοσηλευτών. Γίνονται παράλληλα πολλές ενέργειες και πρέπει να προηγηθούν τα νησιά και οι ακριτικές περιοχές. Έχουμε αποφασίσει θα δώσουμε 700 θέσεις αυτόν τον καιρό για τις ευαίσθητες περιοχές».
O υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες για 12 χιλιάδες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. «καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να γίνουν 12 χιλιάδες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, μέσω κονδυλίων για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Θα πάω στις Βρυξέλλες σε λίγες μέρες, έχω ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για 12 χιλιάδες προσλήψεις στον χώρο της Υγείας. Χωρίς να μου δώσουν αυτή την έγκριση δεν μπορεί να αναχαιτιστεί η κρίση στον χώρο».
Παράλληλα, επισήμανε ότι: «22 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει τα τελευταία 5 χρόνια. Υπάρχουν κλινικές που λειτουργούν με έναν άνθρωπο», σημειώνοντας ότι «ανακάλεσα άδειες σε έγκυες γιατρούς και νοσηλεύτριες».
Υποσχέθηκε ότι δρομολογεί τις διαδικασίες για την πρόσληψη γιατρών ώστε να ανοίξουν οι ΜΕΘ ενώ προανήγγειλε τη θέσπιση κινήτρων ώστε να υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για θέσεις γιατρών σε ακριτικά νησιά.
Με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Λουράντου για την έλλειψη εμβολίων, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «ο κ. Λουράντος δεν με ενημέρωσε για τις ελλείψεις παιδικών εμβολίων.Ξέρει ότι όταν προκύπτει θέμα μου τηλεφωνεί και η παρέμβαση είναι αστραπιαία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.