, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του»

kokkina daneia«Η πλειονότητα του ελληνικού λαού και των ελληνικών νοικοκυριών, αδυνατεί υπό τους μισθούς τους οποίους έχει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις», δήλωσε  ο Γιώργος Καβαθάς, πρόεδρος της Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βορείου Ελλάδος, και συμπλήρωσε, «Ταυτόχρονα, αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι το 50 και πλέον τοις εκατό των καταναλωτών, αγοράζουν εν γνώσει τους βασικά είδη διατροφής, διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα καλύτερα προϊόντα».
«Τα εκατό δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια, είτε αυτά είναι νοικοκυριών, είτε επιχειρήσεων, νομίζω όπως και το δημόσιο χρέος για να είναι βιώσιμο θα πρέπει να κουρευτεί, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπους αντιστοίχως να κουρευτούν και τα χρέη επιχειρήσεων και των ιδιωτών προς τις τράπεζες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Για τα είδη της αγοράς που προτιμούν οι καταναλωτές, ο κ. Καβαθάς  είπε, «Τα είδη διατροφής διότι από την έρευνα τη δική μας προκύπτει ότι έχουν μειώσει κατά 96% παραδείγματος χάριν, τις δαπάνες που αφορούν το εμπόριο, ένδυση υπόδηση, κατά 92% τις δαπάνες για διασκέδαση, για τα φροντιστήρια για τη θέρμανση. Δεν μπορούν να μειώσουν βεβαίως τη διατροφή, αλλά μειώνουν την ποιότητα των τροφίμων που αγοράζουν».
«Οι έρευνες οι δικές μας δείχνουν ότι υπάρχει μια έντονη ανησυχία στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Υπήρξε μια αισιοδοξία με την αλλαγή της κυβέρνησης. Φαίνεται ακόμα και σήμερα ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε στον Alpha96.5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.