, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αιφνίδια, θετική εξέλιξη στο Brussels Group

ellada-europaiki-enosi-brukselles-ee-europi-brussels-group
Αιφνίδια, θετική αλλαγή μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, σημειώθηκε στο Brussels Group.
Σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών, «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία».
Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας των ακινήτων και με το ύψος των συντελεστών του ΦΠΑ.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, παρέμβαση ώστε να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία, έκανε σήμερα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Νωρίτερα, αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ο χρόνος πιέζει», χωρίς όμως να υπάρχει ημερομηνία λήξης.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), που συνεδρίασε την Πέμπτη, έδωσε κάποια προθεσμία στην ελληνική πλευρά για επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αξιωματούχος είπε ότι δεν υφίσταται καμία προθεσμία, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.