, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η πρώην μνημονιακή χώρα που έδωσε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους!

grafeia-dimosioi-upalliloiΣτην αποκατάσταση μέρους των περικοπών στους μισθούς που είχαν επιβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους συμφώνησε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας μετά από συζητήσεις με τα συνδικάτα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων, Μπρένταν Χάουλιν.
Όταν ξέσπασε η κρίση, το 2008, έγιναν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων 15%, κατά μέσο όρο. Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα, οι εργαζόμενοι με ετήσιες απολαβές 30.000 ευρώ ή λιγότερα θα πάρουν αύξηση 7%. Όσοι έχουν ετήσιο μισθό άνω των 100.000 ευρώ θα πάρουν αύξηση μόνο 1%.
Οι αυξήσεις αυτές «εναρμονίζονται με την απαίτηση της κυβέρνησης για σύνεση, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η δουλειά που έγινε για να εξυγιάνουμε την οικονομία μας δεν θα τεθεί σε κίνδυνο με κανέναν τρόπο», είπε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον Χάουλιν, το κόστος για την κυβέρνηση από τις αυξήσεις των μισθών θα φτάσει τα 566 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.