, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καθαρίζουν το Σεϊχ Σου για να προλάβουν τις…φωτιές!

σειχ σου
Τις… σκούπες ανά χείρας θα πιάσουν οι εθελοντές για να καθαρίσουν τα τμήματα του περιαστικού δάσους του Σεϊχ Σου, με σκοπό να αποφευχθούν οι περιπτώσεις πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων Πολιτικής Προστασίας, θα καθαρίσει με την συνδρομή των εθελοντών του συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, το Σειχ Σου.
Η παρέμβαση, εκτός του καλλωπισμού, συμβάλλει στην πρόληψη πυρκαγιών, κυρίως κατά την αντιπυρική περίοδο.
Η πρώτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και εθελοντές το Σάββατο 23-5-2015. Ήδη έχουν καθαριστεί οι χώροι δασικής αναψυχής του Κρυονερίου, της Ατλαντίδος και της Μαλακοπής, οι διαδρομές (δασικά μονοπάτια) Μ6 από Περραιβού έως Κρυονέρι και Μ2 από τον Πυροσβεστικό Σταθμό έως το ξενοδοχείο Φιλίππειο, καθώς και η περιοχή Άσπρη πέτρα και Άγιος Βασίλειος.
Η δράση θα συνεχιστεί τα επόμενα Σαββατοκύριακα, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο στις ίδιες διαδρομές, όσο και σε άλλους χώρους αναψυχής και δασικά μονοπάτια του περιαστικού δάσους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.