, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιος Υφυπουργός δεν έχει «ταμπού με την καλλιέργεια της κάνναβης»;

kanavi
«Ταμπού δεν έχω για την καλλιέργεια της κάνναβης. Κατόπιν μελέτης μπορεί να αναπτυχθεί».
Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε Υφυπουργός της κυβέρνησης αναφορικά με την κάνναβη και την καλλιέργεια της, στην οποία τάχθηκε υπέρ καθώς όπως εξήγησε ότι «αυτή η καλλιέργεια θεωρείται από  τις πιο δυναμικές για την εκτροφή των ζωντανών μας ,σκεφτόμαστε να την εντάξουμε στις ζωοτροφές για να φύγουμε από τη μεταλλαγμένη σόγια κλπ. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ίνες που αφήνει η ινδική κάνναβη ,μπορούν να γίνουν ρούχα κλπ».
Ο λόγος για τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Αlpha και γενικά για τις επιδοτήσεις. «Καταντήσαμε να έχουμε τους αγρότες του καναπέ και των επιδοτήσεων, δεν βάζουν μπροστά το πώς θα πάρει ένα προϊόν υπεραξία αλλά να βουλευτούν πίσω από μια επιδότηση» είπε ο κ. Σγουρίδης, τονίζοντας ότι «έχω 380 εκατομμύρια ανακτήσεις από το πακέτο Χατζηγάκη, δηλαδή τις επιδοτήσεις που δώσανε για το βαμβάκι κλπ., οι οποίες  θεωρήθηκαν ότι ήταν κρατικές και  στρέβλωναν τον ανταγωνισμό, μας καταδίκασε η Ε. Ε και  είπε αυτά τα χρήματα να τα πάρουμε πίσω από τους αγρότες, αυτή την Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε. Άλλα 300 εκατομμύρια από το παλιό πακέτο Σκανδαλίδη πρέπει  να επιστραφούν».
Επίσης, πρόσθεσε ότι: «Έχουμε εκκρεμείς υποθέσεις στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για θέματα που έχουν να κάνουν με τις επιδοτήσεις της τάξης του ενός δις. Υπάρχει ένα δις βεβαιωμένα πρόστιμα από τελεσίδικες αποφάσεις στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για κακή χρήση των επιδοτήσεων,  τον Φεβρουάριο του 2015 ρυθμίσαμε το 1 δις πληρώνοντας 215 εκατομμύρια την πρώτη δόση. Χτες μας ήρθε μια απόφαση για κακή χρήση των βοσκοτόπων, 322 εκατομμύρια».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.