, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού (19/06)

kairos Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνοται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, αύριο Παρασκευή, θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν ελαφρά, ωστόσο η αστάθεια θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Πιο αναλυτικά:
Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, φαινόμενα που μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη, περιμένουμε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 19 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 28 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στις Κυκλάδες και στην Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση του καιρού στη συνέχεια με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση.
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχής και καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
meteo.gr

#Tags: Καιρός

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.