, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταιγίδες και βροχές σε όλη τη χώρα

kairos
Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας που τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015. Τα ισχυρότερα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά βελτιωμένος, αλλά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 32 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.
 
Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Βροχές και καταιγίδες οι οποίες παροδικά θα είναι ισχυρές, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
 
Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.