, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης των θεσμών» (ΒΙΝΤΕΟ)

παρασκ
«Η πρόταση για δημοψήφισμα είναι επιτακτική και χρήσιμη για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, κατά την ομιλία του στην βουλή για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Παράλληλα, ο κ. Βούτσης, τόνισε: «Καλούμε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα από την άποψη τους για την ουσία των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας ,να συνομολογήσουν την απόλυτη χρησιμότητα στη προσφυγή της συνταγματικής τάξης για ένα θέμα απόλυτης προτεραιότητας»,
Αναφερόμενος στη πρόταση της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς, ο υπουργός Εσωτερικών, υπογράμμισε ότι το κείμενο παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος, ήταν σταθερό στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, και πρόσθεσε «Μας κατηγόρησαν ότι δήθεν χάσαμε χρόνο γιατί δεν είχαμε προτάσεις. Εκνευρίσαμε τους δήθεν καλούς εταίρους μας».
«Η κυβέρνηση σε αυτό το δημοψήφισμα δεν είναι ουδέτερη. Δεν αφήνει τον λαό να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης των θεσμών και του τελεσίγραφου», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.
«Οι πολλαπλοί εκβιασμοί που γίνονται στην χώρα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητοι», επισήμανε ο υπουργός και συμπλήρωσε «δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο που να οδηγεί σε φτωχοποίηση του ελληνικού λαού», ενώ πρόσθεσε ότι «το δημοψήφισμα θα ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας».
Τέλος,ο κ. Βούτσης έστειλε μήνυμα στους εταίρους λέγοντας ότι «το παιχνίδι δεν τελείωσε για την χώρα, για αυτή την κυβέρνηση και για αυτή τη βουλή».
Δείτε το βίντεο:

Πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.