, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάραχη»

σαμαρας παυλοπουλος
Η υπεράσπιση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συνομιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, θετωντας ως κόκκινη γραμμή την υπεράσπιση αυτής της θέσης.
«Θα ήθελα να επαναλάβω τη θέση μου της κόκκινης γράμμης της θέσης της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Είναι μια θέση η οποία πραγματικά στηρίζει την ύπαρξη της ίδιας της Ελλάδας».
 «Γνωρίζω ότι συμφωνείτε με την θέση αυτή, οφείλω όμως να σας πω ότι αυτή την στιγμή η υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η θέση αυτής της κόκκινης γραμμής βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ εξηγώντας ότι γι’ αυτό το λόγο επεδίωξε σήμερα να συζητήσει επ’ αυτού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Εκτιμώ για ακόμη μία φορά και την πρωτοβουλία σας αλλά και την ευαισθησία σας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά.
«Από την μία πλευρά η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάραχη» επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει μέσα από την κοινή προσπάθεια όλων και τούτη την ώρα είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο και εν όψει της επικαιρότητας θέλω να επισημάνω ότι αυτό το διακύβευμα γνωρίζει καλά και ο ελληνικός λαός και έχω εμπιστοσύνη ότι την άλλη Κυριακή ο λαός μας θα αποδείξει για ακόμη μία φορά ότι τις κρίσιμες ώρες δείχνει την μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα».
Με την βαρυσήμαντη παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους πολίτες να δείξουν την μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να διασφαλιστεί και να μείνει αδιατάραχη η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, τασσόμενος εμμέσως πλην σαφώς υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής.
Πηγή:protothema.gr
ΦΩΤΟ:eurokinissi.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.