, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σαφές μήνυμα από τις ΗΠΑ για τα 1,6 δις ευρώ…

The White HouseΜήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τις ομαδοποιημένες δόσεις, συνολικού ύψους 1,6 δις ευρώ, που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απέστειλε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.
«Εχουμε καταστήσει σαφές ότι αναμένουμε από τους Ελληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατική διαδικασία, όλοι θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ» πρόσθεσε, πάντως, ο αμερικανός αξιωματούχος.
Η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τις ομαδοποιημένες δόσεις στο ΔΝΤ την Τρίτη, δήλωσε νωρίτερα έλληνας αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει από την πλευρά της η Wall Street Journal τη μη εξυπηρέτηση των ομαδοποιημένων δόσεων του Ταμείου από την Αθήνα.
Τηλεφωνική συνομιλία για το ελληνικό ζήτημα είχαν νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και το πρακτορείο Reuters.
skai.gr
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.