, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αγώνας της αστυνομίας στον Έβρο για να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές

potami-evrosΣτο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, συντονιστή επί θεμάτων μετανάστευσης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, με τη συμμετοχή της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η συνέχιση διεξαγωγής της ευρείας κλίμακας εθνικής επιχείρησης «Ασπίδα» για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου.
Η απόφαση αυτή, που εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, περιλαμβάνει την αναδιάταξη των δυνάμεων και των επιχειρησιακών μέσων, σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την εθελοντική συμμετοχή (547) αστυνομικών.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η πλήρης και διαρκής επιτήρηση των συνόρων στην περιοχή του Έβρου και διατηρούνται τα ισχύοντα επίπεδα επιχειρησιακής ανταπόκρισης και ετοιμότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ροών μετανάστευσης, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Η εξέλιξη αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή ανάγκη επικέντρωσης των προσπαθειών της Ελλάδας για την ολοκληρωμένη διαχείριση της μετανάστευσης στα ανατολικά μας σύνορα και επιβεβαιώνει την σημαντική συνεισφορά της χώρας μας έναντι των υπολοίπων Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.