, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Στρος Καν προηγείται του Ολάντ σε δημοσκόπηση

strosΚαι όμως το κύρος του Ντομινίκ Στρος-Καν φαίνεται ότι καλά κρατεί, παρά τις πολύχρονες δικαστικές του περιπέτειες, που οδήγησαν εν τέλει στην αθώωση του για την κατηγορία της μαστροπείας.
Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Viavoice που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Liberation, o 66χρονος Στρος-Καν προηγείται ανάμεσα στους πιθανούς καλύτερους υποψηφίους του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε μια λίστα την πρώτη θέση της οποίας καταλαμβάνει ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς (47%).
Ειδικότερα, ο Στρος-Καν λαμβάνει ποσοστό 37%, η πρώην υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2007 Σεγκολέν Ρουαγιάλ λαμβάνει 32%, η Λιλ Μαρτίν Ομπρί (28%) και ο Αρνό Μοντεμπούρ (24%).
Ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ βρίσκεται μόλις στην έκτη θέση, με τη δημοτικότητά του να βρίσκεται στο 23%.
«Τα δεδομένα σε σχέση με τον Στρος-Καν είναι ιδιαίτερα απρόσμενα», σημειώνει ο διευθυντής του ινστιτούτου Viavoice Φρανσουά Μικέ-Μαρτί.
Πρέπει να σημειωθεί ότι την τελευταία περίοδο, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ έκανε μια επάνοδο στη δημόσια ζωή, σχολιάζοντας ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών και εκείνο της Ελλάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.