, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας λένε «ΝΑΙ» στην Ευρώπη

kurizoglouΤη συμμετοχή της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στην Επιτροπή της Υποστήριξης του «ΝΑΙ στην Ευρώπη» ενέκρινε το δ.σ. με απόφαση του.
Αναλυτικά:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας,
με την 120/2015 απόφασή του,
Εγκρίνει την συμμετοχή της ΠΕΔ στην Επιτροπή Υποστήριξης του ΝΑΙ στην Ευρώπη, την οποία, ενόψει του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, συγκροτούν Φορείς και Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Συμμετέχει και τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της Χώρας, γιατί, παρά τις όποιες πρόσκαιρες δυσχέρειες, είναι η μόνη οδός για την επιβίωση, την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.
Το ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ διατηρεί την Χώρα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
το ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ εγκυμονεί την επιστροφή σε ένα απαξιωμένο και υποτιμημένο εθνικό νόμισμα, τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής ασφυξίας που ήδη έχει εγκαθιδρυθεί, την καταρράκωση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, την πλήρη διάλυση των δημοτικών δικτύων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο ανεπανόρθωτης ζημίας όλα τα εθνικά μέτωπα.
Είναι παντελώς ψευδεπίγραφο το δίλημμα «φόβος» ή «αξιοπρέπεια», που προβάλλουν επικοινωνιακά οι θιασώτες της ρήξης.
Η επίγνωση της πραγματικότητας δεν συνιστά φόβο. Συνιστά υπεύθυνη υπηρεσία στον τόπο.
Η εμπλοκή της Ελλάδας σε μια περιπέτεια, που μπορεί να λάβει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας, δεν συνιστά «αξιοπρέπεια», αλλά εθελοτυφλία και τυχοδιωκτισμό.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας
ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ με το Ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπως αυτό παρατίθεται αμέσως πιο κάτω, και
ΚΑΛΕΙ τους πολίτες όλων των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας να επιτελέσουν το καθήκον τους έναντι του τόπου, της ιστορίας και της προοπτικής της Χώρας μας και να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μόνη υπεύθυνη απάντηση στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου: ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ σε μια Ελλάδα με Αύριο!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.