, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Την Παρασκευή κρίνεται η… τύχη του δημοψηφίσματος

ÁÈÇÍÁ - ÐÁÍÇÃÕÑÉÊÇ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ ÓôÅ ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÐÏ×ÙÑÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ Ó. ÑÉÆÏÕ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Δύο 24ώρα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος οι σύμβουλοι Επικρατείας θα αποφασίσουν εάν θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα, καθώς ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, συγκαλεί  εκτάκτως την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου  μεθαύριο το μεσημέρι (12μ.) για να συζητηθεί τη σχετική αίτηση ακύρωσης.
Οι δύο πολίτες στρέφονται τόσο κατά της πράξης του υπουργικού συμβουλίου για την πρόταση διεξαγωγής  δημοψηφίσματος, όσο και κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Υποστηρίζουν ότι οι νομοθετικές προπαρασκευαστικές πράξεις διεξαγωγής του δημοψηφίσματος  προσκρούουν στο άρθρο 44 του Συντάγματος και στο νόμο 4023/2011 που αφορά τους κανόνες διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων.
Πρόεδρος της Ολομέλειας θα είναι ο κ. Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Σκαλτσούνης.
Υπενθυμίζεται, ότι από χθες δεν είναι πλέον πρόεδρος του ΣτΕ ο Σωτήρης  Ρίζος, καθώς αποχώρησε λόγω συνταξιοδοτήσεως και τον αναπληρώνει ο κ. Σακελλαρίου. Μετά τη συζήτηση της προσφυγής σε δημόσια συνεδρίαση, οι σύμβουλοι Επικρατείας θα μπουν σε διάσκεψη  κεκλεισμένων των θυρών.  Αμέσως μετά, αυθημερόν, θα δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας που θα κρίνει ένα θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα.
Τέλος, όπως έχουν δηλώσει οι δύο πολίτες, αύριο θα καταθέσουν στο ΣτΕ αίτηση με την οποία θα ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ή απόφαση του  Τμήματος Αναστολών που να «παγώνει» το δημοψήφισμα.
Όμως, μετά τον προσδιορισμό της κυρίας προσφυγής για να συζητηθεί μεθαύριο στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η προσωρινή διαταγή και η αίτηση για την έκδοση απόφασης από το Τμήμα Αναστολών, καθίστανται άνευ αντικειμένου.
news247.gr | eurokinissi.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.