, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δεν τραβά την πρίζα ο EFSF

regklingk
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα απέτυχε να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ (1,5 δισ. ευρώ), το EFSF αποφάσισε να μην ζητήσει την άμεση αποπληρωμή των δανείων ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ.
O EFSF, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας, εξήγησε πως αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείται από το δικαίωμά του, αλλά ότι διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές του ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ: «Ο EFSF είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας. Το ότι η χώρα αθέτησε τις υποχρεώσεις της είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας. Και αυτή διότι διαρρηγνύει τη δέσμευση που έχει αναλάβει η Ελλάδα να τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της και ανοίγει την πόρτα για σοβαρές συνέπειες στην ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό. Ο EFSF θα έχει στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, την Κομισιόν και το ΔΝΤ σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις του».
 
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.