, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Θέλετε να μείνετε Ευρώπη – ευρώ ή όχι ;»

ΝΑΙ
Κάποιοι θεωρούν ότι το όχι, αντιπροσωπεύει την επικράτηση του «νέου» πολιτικού προσωπικού επι του «παλιού».  Ότι είναι μια πατριωτική πράξη υπερηφάνιας που θα στείλει ένα παγκόσμιο σήμα αξιοπρέπειας. Ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα από τη Δευτέρα κλπ…
Του Γιώργου Βουλγαράκη*
Υπάρχουν πολλά περίεργα σ αυτό το δημοψήφισμα. Το βέβαιο είναι ότι κανένας δεν φαίνεται να απαντά στο ερώτημα που καταγράφεται στο ψηφοδέλτιο. Δε χρειάζεται άλλωστε και πολύ φιλοσοφία γι αυτό διότι στην ουσία, κανένας δεν συμφωνεί με τα μέτρα. Δηλαδή κανένας λογικός άνθρωπος δεν συμφωνεί με κανένα μέτρο!

Κάποιοι θεωρούν ότι το όχι, αντιπροσωπεύει την επικράτηση του «νέου» πολιτικού προσωπικού επι του «παλιού».  Ότι είναι μια πατριωτική πράξη υπερηφάνιας που θα στείλει ένα παγκόσμιο σήμα αξιοπρέπειας. Ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα από τη Δευτέρα κλπ .Η αλήθεια είναι ότι το πραγματικό ερώτημα έχει τεθεί – αμέσως μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος από την παγκόσμια κοινότητα : «Θέλετε να μείνετε στην Ευρώπη και το ευρώ η όχι ;»
Έχει τεθεί δηλαδή, απ αυτούς από τους οποίους περιμένουμε χείρα βοηθείας αύριο. Καταλαβαίνω ότι για πολλούς, η ερώτηση αυτή φαντάζει εξωπραγματική. Κι όμως !
Τα σύννεφα της παγκόσμιας απομόνωσης πυκνώνουν.
Το γράφουν όλα το έντυπα διεθνώς.
Το λένε όλοι οι ξένοι ηγέτες που έχουν βαρεθεί με την ανικανότητα μας.
Από Ανατολή ως και τη Δύση μας φωνάζουν : Συνέλθετε !
Και στη χώρα οι δημοσκοπήσεις μιλάνε για απόλυτο ντέρμπι….
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει η τύχη κανενός κόμματος και κανενός πολιτικού αρχηγού. Δεν έχω άλλωστε την παραμικρή φιλοδοξία να εμπλακώ σ αυτό. Έμαθα πολύ καλά άλλωστε τι σημαίνει να σου πετούν λάσπη χωρίς να φταις Το θέμα είναι η ίδια η Ελλάδα. Εύχομαι πραγματικά , έστω και την τελευταία ώρα να καταλάβουμε όλοι το πραγματικό διακύβευμα . Μετά την αποχώρηση απ το γκισέ, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται…
*π. υπουργός της ΝΔ (άποψη παρέμβαση στο fb)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.