, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Aν επικρατήσει το ΟΧΙ η Ελλάδα πάει σε δικό της νόμισμα»

σουλτς
«Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης» δήλωσε σήμερα το πρωί στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή.
Αυτό που λέει όλη η Ευρώπη, ό,τι δηλαδή το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι, ουσιαστικά, «ευρώ ή δραχμή», επιβεβαίωσε με τον πιο τρανό τρόπο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο κ. Σουλτς είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υιοθετήσει δικό της νόμισμα, αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός πολιτικός σχολίασε, μιλώντας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk: «Θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μετά το δημοψήφισμα; Αυτό είναι το διακύβευμα. Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν “όχι”, τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα, καθώς το ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής».
«Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης.
Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία με κάνουν να ελπίζω ότι οι Έλληνες σήμερα δεν θα ψηφίσουν “όχι”».
Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη, μέχρι σήμερα, τοποθέτηση από Ευρωπαίο αξιωματούχο για το τι θα συμβεί, σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι».
Λίγο αργότερα δήλωσε… άλλα
Ακόμα και με «όχι» οι Ευρωπαίοι δεν θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες. Αυτή τη δήλωση έκανε ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε γερμανική εφημερίδα.
Μιλώντας στην Welt am Zonntag, ο ίδιος είπε πως υπάρχουν κεφάλαια για έκτακτες πιστώσεις ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν».
Διαβάστε τη συνέχεια paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.