, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντιδράσεις προκαλεί το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Amy Winehouse (ΒΙΝΤΕΟ)

amy_1Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της, πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, στο Φεστιβάλ των Καννών. Ήδη, έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων από το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον.
Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα της, Μιτς Γουάινχαουζ, που όπως φαίνεται θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, καταγγέλεται πως ο ίδιος ήταν μόνιμα απών από τη ζωή της Έιμι, ενώ ο σύντροφός της Μπλέικ, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά.
«Αυτό που προσπάθησαν να κάνουν είναι μια ταινία που μοιάζει με χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ. Ξέχασαν ότι πρόκειται για ντοκιμαντέρ. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει μια ηρωίδα και οι κακοί από την άλλη πλευρά που είμαστε εγώ κυρίως, ο Ρέι και ο Μπλέικ. Η ηρωίδα που δεν είναι άλλη από την Έιμι, πεθαίνει στο τέλος. Σκόπιμα με αποτύπωσαν με τόσο άσχημο τρόπο, λέγοντας πράγματα που τα απομόνωσαν από το αρχικό πλαίσιο που τα είπα, μοντάροντας όπως ήθελαν τα λόγια μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιτς Γουάινχαουζ.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ασίφ Καπάντια υπερασπίστηκε από την άλλη τη δουλειά του, λέγοντας πως το μόνο που ήθελε ήταν να παρουσιάσει την πραγματικότητα.
Στο πλάι του ο παραγωγός Τζέιμς Γκέι-Ρις συμφωνώντας ότι η κριτική που δέχτηκε η ταινία ήταν σκληρή: “Είναι πολύ σκληρό. Είναι η κόρη του και τελικά είναι δικαίωμά του να νιώθει έτσι για την ταινία, αλλά βασικά υπήρξαμε πολύ αντικειμενικοί. Μας ζητήθηκε να γυρίσουμε την ταινία. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και πραγματοποιήσαμε μεγάλη έρευνα για κανα-δυό χρόνια κι αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, επομένως θεωρούμε ότι είναι ισορροπημένη”.
H διάσημη Έιμι Γουάινχαουζ, έχοντας κερδίσει έξι βραβεία Γκράμι, έφυγε σε ηλικία 27 ετών, ενώ για χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.