, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έκκληση για τον… απεγκλωβισμό προσφύγων!

astegos φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΦωτο Σάββας Αυγητίδης / www.e-photopress.blogspot.com
Στους Επιτρόπους της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για τη Μετανάστευση, & Χρήστο Στυλιανίδη, αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, απευθύνεται η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργούνται εξ αιτίας του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, και μάλιστα στους μεθοριακούς σταθμούς Ειδομένης και Ευζώνων του Δήμου Παιονίας.
Το έγγραφο του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έχει σταλεί και στην Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σε όλους τους Βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη και τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ αναφέρεται στην εκρηκτική κατάσταση και τα οξύτατα ανθρωπιστικά, κοινωνικά, υγειονομικά, κ.α. προβλήματα, που δημιουργούνται στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, λόγω του τεράστιου και διαρκώς εντεινόμενου προσφυγικού ρεύματος που κατακλύζει την περιοχή και εκθέτει σε ολοένα και ασφυκτικότερους κινδύνους τόσο τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και τον εγχώριο πληθυσμό.
Επισημαίνει δε πως και η ελάχιστη παράταση της σημερινής κατάστασης ισοδυναμεί με το προοίμιο μιας, ανεξέλεγκτων διαστάσεων και εφιαλτικής έκβασης, ανθρωπιστικής (και όχι μόνο) τραγωδίας, και απευθύνει έκκληση για την άμεση υιοθέτηση και ταχύτατη εφαρμογή συγκεκριμένων και απόλυτα εφικτών προτάσεων του οικείου Δήμου Παιονίας, τις οποίες και κοινοποιεί σε όλους τους αποδέκτες της επιστολής του.

#Tags: Σκόπια

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.