, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"H ΕΕ χωρίς την Ελλάδα θα ήταν σαν παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως"

papadimoulis_12
«Δεν θέλω τη χώρα μου αποικία χρέους», βροντοφώναξε  ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατά τη σημερινή κρίσιμη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Κ. Βέμπερ σταματήστε να προσβάλλετε την Ελλάδα. Λεπέν και Φάρατζ μην παίζετε στην πλάτη των Ελλήνων λαϊκίστικο παιχνίδι για τις ακροδεξιές επιδιώξεις σας», σημείωσε.
Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε λόγο για τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό και γεωπολιτικό, ενώ τόνισε ότι η Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως.
Κάλεσε τους πάντες να κάνουν ότι χρειαστεί, «whaterer it takes», ώστε να φύγει οριστικά η λέξη Grexit από το ευρωπαϊκό λεξιλόγιο. Πρέπει να προσπαθήσουν η Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση και το ευρωπαϊκό συμβούλιο, τόνισε και εξαπέλυσε βέλη κατά των Μάνφρεντ Βέμπερ, Μαρι Λεπέν και Νάιτζελ Φάρατζ.
Εμείς θέλουμε την Ελλάδα όχι αποικία χρέους, αλλά αξιοσέβαστο μέλος της ευρωζώνης.
Η Ευρώπη πρέπει να δώσει μια λύση με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά στο χρέος. Να μην κάνουν ότι δεν ακούν τις εκθέσεις του ΔΝΤ, υπογράμμισε.
«Δεν είναι ώρα για blame game, το κόστος ενός Grexit είναι απαγορευτικό για όλους. Φτάνει το τένις στην πλάτη των Ελλήνων. Η ευρωζώνη οφείλει να αποφύγει έναν ακρωτηριασμό», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.