, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Οι τράπεζες μπορεί να ανοίξουν σε 3-4 μέρες, τα capital controls όμως θα παραμείνουν»

trapeza 4
Τι θα γίνει με κούρεμα καταθέσεων, capital controls και τραπεζική αργία είναι τα τρία ζητήματα στα οποία όλοι ζητούν απαντήσεις, με την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη να προσπαθεί να τις δώσει
Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενη στο θέμα του κουρέματος είπε «αυτό έχει να κάνει με την φερεγγυότητα των τραπεζών, οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον Μηχανισμό Σταθερότητας, εγγυάται την σταθερότητα και την φερεγγυότητα κάθε τράπεζας. Όσο γρηγορότερα μπει το τραπεζικό σύστημα σε ομαλή λειτουργία τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα »
Ερωτηθείσα για το ποιο είναι χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των τραπεζών η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη είπε πως τα υποκαταστήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν σε 3-4 ημέρες, ωστόσο ο έλεγχος κεφαλαίων θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κα Κατσέλη είπε πως «γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν τα υποκαταστήματα σε 2-3-4 ημέρες και να μπορέσουμε να προβούμε σε πολλές περισσότερες τραπεζικές υπηρεσίες και σταδιακά να ομαλοποιηθούν όλες οι τραπεζικές λειτουργίες όσο γρηγορότερα γίνεται». Ωστόσο διευκρίνισε πως τα capital controls θα παραμείνουν περισσότερο καιρό. «Με συμφωνία η ΕΚΤ θα αρχίσει να δίνει πάλι καινούργια ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα” κάτι που “θα επιτρέψει και τη λήξη της τραπεζικής αργίας που μπορεί να γίνει αμέσως ή πάρα πολύ γρήγορα αλλά και την άρση στην κίνηση κεφαλαίων, όχι αναγκαστικά ταυτόχρονα”. Πηγή: iefimerida.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.