, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα ΝΑΙ και το ΟΧΙ σε ευρώ και… δραχμή

kentriki
Του Ηλία Μπουρμπούλα
Οι περισσότεροι που ρωτήσαμε, σήμερα το μεσημέρι, επιθυμούν τη συμφωνία της χώρας με τους Ευρωπαίους εταίρους και την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Κάποιοι υπογράφουν όσα υποστηρίζουν και άλλοι τόσοι προτιμούν να περιμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βουλή και στις… Βρυξέλλες.
Νίκος και Γιάννης Σπανός«Δυστυχώς  η πορεία των γεγονότων μας αναγκάζει να πάμε σε συμφωνία» δηλώνουν ο Νίκος και Γιάννης Σπάνος.  «Η δραχμή για εμάς πλέον είναι κάτι άγνωστο και μας τρομάζει διότι δεν ξέρουμε τι θα αντικρίσουμε στην ελληνική οικονομία και πιο θα είναι το μέλλον μας» συμπληρώνει ο Νίκος Σπάνος .  «Πλέον είναι μονόδρομος η συμφωνία με τους δανειστές. Δεν υπάρχει κάποια άλλη βιώσιμη λύση.  Ακόμη και αν ο ΦΠΑ φτάσει στο 23% με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, είναι ανάγκη να παραμείνουμε στην ζώνη του ευρώ. Το λέω αυτό γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα επιφέρει μια τέτοια αύξηση στην αγορά αλλά και στη δική μου επιχείρηση» αναφέρει ο Γιάννης Σπανός και συμπληρώνει ότι «θέλω να πιστεύω ότι με την συμφωνία θα υπάρχει μέλλον για την χώρα και θα δούμε καλύτερες μέρες».
Παύλος Βογιατζής
«Πρέπει η κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους δανειστές» υποστηρίζει ο Παύλος Βογιατζής και συμπληρώνει ότι «οι κόποι των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια δεν πρέπει να χαθούν. Σύμφωνα με την πορεία των εξελίξεων δεν έχουμε άλλη επιλογή σαν χώρα. Το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή αρχικά θα ήταν μια καταστροφή αλλά πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα υπήρχε η πιθανότητα ανάκαμψης».
Αριστοτέλης Ιακωβίδης«Η καλύτερη λύση είναι η συμφωνία» αναφέρει ο Αριστοτέλης Ιακωβίδης και συμπληρώνει ότι «η χώρα χρειάζεται ένα πλαίσιο σταθερό ώστε να υπάρχει ένα προγραμματισμός. Με τη συμφωνία θα υπάρξει μια τριετή χρηματοδότηση της χώρας. Ενώ η επιστροφή στη δραχμή θα είναι η καταστροφή της Ελλάδος. Εφόσον η χώρα από το 2002 βρίσκεται στην ζώνη του ευρώ και ταυτόχρονα δεν κόβει δικό της νόμισμα αδυνατεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος».
κύριος Φλόκας
«Νομίζω ότι η καλύτερη  λύση για την χώρα είναι η δραχμή» τονίζει ο κύριος Φλόκας και συμπληρώνει ότι «με τη συμφωνία το χρέος δε θα είναι βιώσιμο και για ακόμη μία φορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί  θα κλιθούν να πληρώσουν τα σπασμένα. Υποτίθεται ότι ο κόσμος στο δημοψήφισμα ψήφισε όχι στα μέτρα των 8 δις που πρότειναν οι εταίροι και τώρα πάμε με δική μας πρόταση των 13 δις».
Ευθύμιος Κυλαδίτης«Φυσικά είμαι υπέρ της συμφωνίας της χώρας με του Ευρωπαίους εταίρους» υπογραμμίζει ο  Ευθύμιος Κυλαδίτης και συμπληρώνει ότι «το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη δραχμή  το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει ραγδαία πτώση του βιοτικού μας επιπέδου σε σχέση με σήμερα και γενικά η καθημερινότητα θα είναι πολύ πιο δύσκολη για τον ελληνικό λαό. Από την άλλη πλευρά σε βάθος πενταετίας είναι πολύ πιθανόν τα προϊόντα μας να είναι πολύ ανταγωνιστικά αλλά μέχρι η χώρα να καταφέρει να ορθοποδήσει θα περάσουμε από πάρα πολλές παλινωδίες”.
Μαρία  Κερασίδου
Υπέρ της συμφωνίας τάσσεται και η Μαρία  Κερασίδου η οποία αναφέρει ότι «είναι η καλύτερη λύση για την χώρα. Διότι η επιστροφή στη δραχμή είναι κάτι άγνωστο και αβέβαιο για το μέλλον της χώρας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.