, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χωρίς τις υπογραφές Καμμένου-Λαφαζάνη το σχέδιο νόμου με την πρόταση για νέο μνημόνιο

lafazanis
Λίγο μετά τις 23:30 στα αγγλικά και σε ένα άρθρο, συνοδευόμενο από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέα συμφωνία-μνημόνιο. Το πακέτο των μέτρων, έχει τις υπογραφές όλων των υπουργών εκτός από δύο…
Του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος χθες το βράδυ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, λίγο πριν δηλαδή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αποσταλεί στους θεσμούς, απέφυγε να απαντήσει στο εάν συμφωνεί με το τελικό κείμενο παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στο κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών της περασμένης Πέμπτης. «Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση, όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε αρχικά, ενώ στην ερώτηση για το αν συμφώνησαν όλοι στην πρόταση αυτή ανέφερε:: «Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο; Γνωρίζετε καλά ότι έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχηγών, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες».
Πάντως, νωρίτερα, ενώ το κυβερνητικό συμβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη, ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και με αφορμή δημοσίευμα της Bild που ανέφερε ότι ο κ. Καμμένος δεν θα ψηφίσει τα μέτρα και ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση διάβασε μια οργισμένη ανακοίνωση διαψεύδοντας ουσιαστικά τα όσα έλεγε η γερμανική εφημερίδα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ «σε τέτοιες στιγμές δεν θα μπούμε στη λογική της προβοκάτσιας. Η σημερινή συνεργασία Τσίπρα-Καμμένου ήταν δομημένη στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Τώρα είναι εδώ και πάλι στο κυβερνητικό συμβούλιο. Οι ΑΝΕΛ έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η συμφωνία είναι μονόδρομος. Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μέσα στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί από τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς».
Εμπλοκή, όμως, φαίνεται ότι υπάρχει και με τον κ.Λαφαζάνη, ο οποίος πολλές φορές έχει εκφράσει ανοικτά τις απόψεις για τις σχέσεις που πρέπει να έχει η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους πιστωτές.
sxedio-nomou1
 
sxedio-nomou2

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.