, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Iskra: Οι υποχωρήσεις ανοίγουν την όρεξη των εκβιαστών της ΕΕ

ImageHandler (1)«Μύδρους» κατά της ευρωζώνης εξαπολύει, για μια ακόμα φορά, η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με άρθρο που αναρτήθηκε λίγο πριν τις 20:00 στο γνωστό δικτυακό τόπο iskra.gr.
Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται, «οι υποχωρήσεις ανοίγουν την όρεξη των εκβιαστών της ΕΕ». Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το κείμενο βρίσκεται αρκετά πίσω από τις εξελίξεις, καθώς το σημερινό Eurogroup ολοκληρώθηκε και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, με τους δανειστές να εγείρουν ακόμα περισσότερες απαιτήσεις.
Στο κείμενο αναφέρεται:
«Συγκεχυμένες και ασαφείς είναι οι πληροφορίες γύρω από το Eurogroup, το οποίο διακόπηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου (11/7) και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Έγκυροι παρατηρητές κάνουν λόγο ότι οι περισσότεροι υπουργοί οικονομικών ζητάνε ακόμα περισσότερα μέτρα (!) από την κυβέρνηση και εχέγγυα αξιοπιστίας (!) για την εφαρμογή τους.
Την ίδια ώρα στην Αθήνα όλος, σχεδόν, ο συστημικός Τύπος παροτρύνει εμμέσως πλην σαφώς στην αποπομπή Λαφαζάνη και Στρατούλη από την Κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τι μύχιες επιθυμίες του ως «πληροφορίες».
Γίνεται σαφές ότι για τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ αλλά και τα δεσπόζοντα μεγάλα συμφέροντα στην χώρα η ενδεχόμενη έγκριση νέου μνημονιακού πακέτου από τις Βρυξέλλες συνδέεται πιθανότατα με πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Ερώτημα πάντως παραμένει αν εντός της Κυριακής θα μπορέσει να κλείσει συμφωνία με τους «θεσμούς» καθώς και η έκταση και το βάθος των μέτρων που θα περιέχει αυτή η συμφωνία, πολύ περισσότερο που ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των 28 ηγετών της Ε.Ε. και πρόκειται να γίνει μόνο η Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης».
Ακολούθως το κείμενο συνεχίζεται με αναφορά στα ρεπορτάζ διάφορων ΜΜΕ για τις εξελίξεις.
protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.