, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα"

kammenos
Την αποφασιστικότητα των ΑΝΕΛ να στηρίξουν τον πρωθυπουργό και την εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση, ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο την Τετάρτη, προκειμένου να μην επιτρέψουν το πραξικόπημα που σχεδιάζεται, με ανατροπή της κυβέρνησης και αντικατάστασή της με «εθνικού σκοπού», ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος.
Όπως είπε, οι ΑΝΕΛ με ομόφωνη απόφαση των οργάνων του κόμματος που συνεδρίασαν σήμερα, Τρίτη, θα ψηφίσουν μόνο όσα προβλέπονται στην απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και όχι άλλα μέτρα. Διευκρίνισε, πάντως πως για την Τετάρτη «δεν υπάρχει πρόβλημα».
Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, έχει γίνει αποδεκτό σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι έγινε πραξικόπημα στην καρδιά της Ευρώπης: ο έλληνας πρωθυπουργός εκβιάστηκε για ένα κείμενο εντελώς διαφορετικό από εκείνο το οποίο συμφώνησε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και ενεκρίθη από τη Βουλή.
«Το πραξικόπημα συνεχίζεται στην Ελλάδα, καθώς θέλουν διακαώς να πέσει η κυβέρνηση και να ανατρέψουν την απόφαση του δημοψηφίσματος. Δεν θα το επιτρέψουμε. Η κυβέρνηση έχει την εντολή του λαού» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Ο ίδιος υπογράμμισε: «Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Θα ψηφίσουμε εκείνα που εγκρίναμε στη Βουλή κατά την παροχή εξουσιοδότησης και όχι άλλα μέτρα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι που θέλει στη δημοκρατία να μην αποφασίζουν οι λαοί αλλά οι μη εκλεγμένοι από το Βερολίνο».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης «εθνικού σκοπού», ο κ. Καμμένος επισήμανε πως μια τέτοια κυβέρνηση θέλουν εκείνοι που επιδιώκουν το παραξικόπημα.
Ο ίδιος προανήγγειλε πρωτοβουλίες για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και ανέφερε πως θα μεταβεί στην ΕΣΗΕΑ για να καταθέσει κατάλογο δημοσιογράφων και καναλιών που «έπαιρναν χρήματα της ΕΕ για εμβόλια, όπως της γρίπης, προκειμένου να κατευθύνουν τις βολές τους κατά συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων».
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει το συντονισμό όλων των υπουργείων για τα θέματα διαφθοράς. «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» είπε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.