, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέος αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ: «Θα ασχοληθούμε με την επώνυμη φοροδιαφυγή»

αλεξιαδης τρυφωνας
«Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Όπως επισήμανε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει το καλοκαίρι του 2015 να συμβεί ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή από έλλειψη ελέγχων να πέσει η είσπραξη του ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχές».
Ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον να ζητάμε την απόδειξη και να μάθουμε και τα παιδιά μας, αλλά πέρα από το πρώτο επίπεδο θα ασχοληθούμε με τη μεγάλη, επώνυμη, σοβαρή φοροδιαφυγή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα χαριστεί σε κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.
Όπως ανέφερε ο νέος αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, το επόμενο διάστημα θα εκπονηθούν τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια. «Δεν θα αφήσουμε κανένα φοροφυγά να συνεχίσει ό,τι κάνει… Είναι προσωπικό στοίχημα και στοίχημα όλου του υπουργείου Οικονομικών να ανταποκριθούμε… Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι το ΥΠΟΙΚ θα επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, καθώς «δεν θα στρέψει το φορολογικό μηχανισμό σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν».
Πηγή:protothema.gr
ΦΩΤΟ:eurokinissi.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.