, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Με τα capital controls δεν μπορούσαμε να ψωνίσουμε μέσω… Amazon"!

ΓΑΠ
Για τα capital controls, το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα με την επαναλειτουργία τους, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο αμερικανικό δίκτυο Fox. Σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Liz Claman τι επιπτώσεις είχε στον ίδιο και τους άλλους Έλληνες η επιβολή των capital controls, εκείνος απάντησε πως μπορούσε κανείς να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, καθώς τα μετρητά δεν ήταν αρκετά, ενώ τόσο οι απλοί άνθρωποι όσο και οι επιχειρηματίες δεν είχαν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.
Μάλιστα, όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, οι απαγορεύσεις είχαν φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να κάνει κάποιος συναλλαγές ακόμη και με μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Amazon. Η δημοσιογράφος φάνηκε να εκπλήσσεται από το γεγονός ότι ένας πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει τις αγορές που επιθυμεί ή ότι υφίσταται με τη σειρά του τις απαγορεύσεις του τραπεζικού συστήματος.
Ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως «οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα είπαν ότι “θα αρχίσουμε να ζούμε με αυτά τα ελάχιστα χρήματα που μπορούμε να βγάλουμε από την τράπεζα και θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα”. Κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει με τις καταθέσεις και αν θα συμβεί το bail in που είδαμε στην Κύπρο. Πάντως, αυτό το μέτρο προκάλεσε πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις που στηρίζονται στα μετρητά και που έχουν καθημερινές συναλλαγές με τον έξω κόσμο. Επιχειρήσεις όλων των ειδών και ειδικά αυτές που έχουν σχέση με τον τουρισμό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.