, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στην Αθήνα αύριο οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών

Velkouleskou
Στην Αθήνα θα βρίσκονται αύριο Τετάρτη οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών ενώ έως και την Παρασκευή αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους τα τεχνικά κλιμάκια και μόνο σε ειδική περίπτωση θα υπάρξει «follow up» το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, αύριο φτάνουν στην Αθήνα οι, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).
Κύκλοι του υπουργείου επαναλάμβαναν ότι τα δημοσιεύματα περί νέων προαπαιτούμενων δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής [12.07.2015], ούτε από τις επιστολές του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου προς ESM, ούτε από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς.
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή ημέρα οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το πρωί με εντατικούς ρυθμούς και θα συνεχιστούν και το απόγευμα, οι διαπραγματεύσεις σε διάφορες ομάδες εργασίας.
Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα, οι συζητήσεις γίνονται στο χώρο διαμονής των θεσμών και όποτε χρειάστηκε εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
«Στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει “follow up” το Σαββατοκύριακο» σημείωναν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.